9 Haziran 2017 Cuma

SEVİŞMEKLE ABDEST BOZULUR MU ?

Cinsel ilişki dışındaki sevişme ve oynaşmalardan dolayı guslun farz olabilmesi için, kadında aşırı bir heycanın meydana gelmesi, bu heyecan sonucu göğüsten aşağıya  doğru meninin ayrıldığını hissetmesi, yahut sarı bir suyun dışarı akması gerekir. Erkeğin menisi beyaz ve kalın, kadınınki ise ince ve sarı renklidir. Kadınlarda sarı olmayan  ve göğüsten geldiği hissedilmeyen sıvılar, yıkanmayı gerektirmez.

CİNSEL ORGANA PARMAK SOKMAK GUSLU GEREKTİRİR Mİ ?
Kadının cinsel organına kendi parmağı veya kocasının parmağı sokulsa ve kadın bundan zevk duyarsa ihtiyaten gusül alması gerekir. Ayrıca, cinsel organına ince naylon ve benzeri bir şey geçirip de kadının fecrine sokarsa, meni gesin veya gelmesin iki tarafa da gusül gerekir.

MENİ GELMEYEN CİNSEL İLİŞKİ İÇİN GUSÜL GEREKİR Mİ?
Erkek cinsel organını sünnet mahalline kadar uykuda veye uyanıkken, isteyerek veya istemeyerek kadının fecrine soksa her ikisine de gusul gerekir. Boşalma olsun veya olmasın.

GUSULDEN SONRA KADINDAN MENİ ÇIKARSA YIKANMAK GEREKİR Mİ ?
Gusulden sonra kadından gelen meni kendinden değil de kocasına aitse, guslü tekrarlamaz, yalnız abdest alması gerekir. Kadın meninin kendisine ait olduğu kanaatine varırsa yani meni sarı ve ince olursa guslü gerekir.

Kaynak: Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder